Loading color scheme

Razvijanje mekih vještina u cilju povećanja konkurentnosti i zapošljivosti (ESSENCE): Centar CREDO sudjelovao na drugom transnacionalnom sastanku projekta ESSENCE

zoom - razvijanje vjestina24. lipnja 2021. predstavnica istraživačkog centra CREDO Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovala je na drugom transnacionalnom sastanku projekta ESSENCE koji je zbog COVID-19 ograničenja održan u online okruženju.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti mapiranja stanja, alata i primjera dobre prakse u području soft (mekih) vještina.  Tijekom prve faze provedbe cilj ESSENCE konzorcija bio je analizirati meke vještine i njihovu ulogu u zapošljivosti kao i izraditi pregled trendova, regulatornog okvira, kvalitativnih i kvantitativnih pokazatelja u razvoju mekih vještina. 

Opširnije...

Novi projekt centra CREDO - ESMERALD: Enhancing SMEs’ Resilience After Lock Down

Centar za istraživanje digitalne transformacije Sveučilišta u Dubrovniku – CREDO sudjelovao je na kick-off sastanku projekta ESMERALD – Enhancing SMEs’ Resilience After Lock Down 23. lipnja 2021. Projekt je financiran kroz Erasmus+ program Europske Komisije i provodit će ga konzorcij sedam partnera iz Poljske, Hrvatske, Belgije, Grčke, Italije i Španjolske pod vodstvom Ekonomskog sveučilišta Krakow.

Opširnije...

Pokrenut projekt VIBES Virtual business skills empowerment

VIBES kick offU četvrtak 8. travnja pokrenut je novi projekt poslovno istraživačkog centra Credo Sveučilišta u Dubrovniku VIBES (Virtual business skills empowerment). Projekt je financiran u sklopu Erasmus+ programa Europske komisije. Konzorcij pod vodstvom Sveučilišta u Dubrovniku okuplja partnere iz Hrvatske, Finske, Estonije, Belgije i Švicarske. Inicijalni sastanak projekta prvotno je planiran u Bruxellesu, ali je uslijed Covid-19 restrikcija održan online.

Opširnije...