Loading color scheme

Sporazum o suradnji poslovno-istraživačkog centra CREDO i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment

Sporazum o suradnji poslovno-istraživačkog centra CREDO i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžmentU petak 18. ožujka 2022. rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu potpisali su Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku kao znanstvene organizacije nositeljice Centra za istraživanje digitalne transformacije CREDO i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kao znanstvene organizacije nositeljice Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Sporazum je sklopljen s ciljem zajedničke organizacije domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova, izrade i objave zbornika radova, knjiga i ostalih publikacija, medijskog predstavljanja zajedničke produkcije, organizacije radionica i ostalih znanstvenih i stručnih projekata.

Opširnije...

Razvijanje mekih vještina u cilju povećanja konkurentnosti i zapošljivosti (ESSENCE): Centar CREDO sudjelovao na drugom transnacionalnom sastanku projekta ESSENCE

zoom - razvijanje vjestina24. lipnja 2021. predstavnica istraživačkog centra CREDO Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovala je na drugom transnacionalnom sastanku projekta ESSENCE koji je zbog COVID-19 ograničenja održan u online okruženju.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti mapiranja stanja, alata i primjera dobre prakse u području soft (mekih) vještina.  Tijekom prve faze provedbe cilj ESSENCE konzorcija bio je analizirati meke vještine i njihovu ulogu u zapošljivosti kao i izraditi pregled trendova, regulatornog okvira, kvalitativnih i kvantitativnih pokazatelja u razvoju mekih vještina. 

 

Opširnije...

Drugi VIBES transnacionalni sastanak - predstavljeni rezultati IO1 i IO2, službeno pokrenut IO3

Drugi VIBES transnacionalni sastanak -1Konzorcij VIBES održao je 14.-15. listopada 2021. svoj 2. transnacionalni projektni sastanak. Sastanak se održao na Sveučilištu u Dubrovniku, Hrvatska, ali su zbog Covid ograničenja neki partneri sudjelovali i online.

Proteklih mjeseci tim VIBES-a je radio na zadacima IO1 i IO2, a rezultati tih napora prezentirani su i raspravljani tijekom projektnog sastanka. U sklopu IO1, a predvođen IHF-om, jednim od partnera na projektu, tim je pripremio izvješće o najboljim europskim praksama za razvoj vještina virtualnog timskog rada. Izvješće, predstavljeno tijekom projektnog sastanka, otkrilo je da sveučilišta i škole još uvijek traže načine za primjereno integriranje programa usmjerenih na razvoj vještina virtualnog timskog rada u svoje obrazovne aktivnosti.

 

Opširnije...