Loading color scheme

Održan okrugli stol „Digitalne vještine u trećoj dobi“

BOOMER title photoU ponedjeljak, 12. lipnja 2023. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu predstavljeni su rezultati projekta BOOMER te je održan Okrugli stol „Digitalne vještine u trećoj dobi“.  BOOMER ima za cilj unaprijediti digitalne vještine osoba treće dobi i na taj način premostiti međugeneracijski digitalni jaz te omogućiti aktivno sudjelovanje starijih osoba u svakodnevnim aktivnostima. Preko 100 umirovljenika, pripadnika skupine kojoj je BOOMER namijenjen, posjetilo je događanje.

Rezultate projekta predstavio je prof. dr. sc. Nebojša Stojčić voditelj istraživačkog centra CREDO Sveučilišta u Dubrovniku i koordinator projekta. Kako je istaknuo, prema udjelu osoba treće dobi s digitalnim vještinama Hrvatska se nalazi ispod prosjeka Europske unije, a ova skupina stanovništva izloženija je riziku dezinfomacija, financijskih prevara, krađa identiteta i sličnih rizika u digitalnom okruženju.

Opširnije...

Oznaka „Erasmus+ primjer dobre prakse“ projektu ESSENCE istraživačkog centra CREDO

U postupku završnog vrednovanja projektu „Enhance Soft Skills to Nurture Competitiveness and Employability – ESSENCE“ dodijeljena je oznaka „primjer dobre prakse“ od strane poljske Erasmus+ nacionalne agencije.

Primjer dobre prakse je oznaka koju Erasmus+ nacionalne agencije dodjeljuju projektima koji su se tijekom provođenja istaknuli iznimno dobrim upravljanjem te mogu poslužiti kao izvor inspiracije budućim projektima.

Opširnije...